Monday, February 16, 2009

sfeervolle etagere

Donkere dagen vragen om extra sfeer ideeen voor in huis.

Styling tip: Voor deze etagere heb ik mijn 2 mooiste bordjes en 2 kopjes uit de kast gehaald en deze gestapeld. Bovenop een glaasje met waxinelichtje erin en versierd met takjes uit de tuin. Ik heb het zelf los op elkaar gestapeld maar met kindjes in huis kun je het voor de stevigheid ook
vast lijmen met bijvoorbeeld 10 sec. lijm.

Styling

Sunday, February 15, 2009

Bloemen thema


Je ziet hier 3 voorbeelden van aanpak vanuit hetzelfde thema.
Ik wilde proberen om vanuit het bloemen concept een verschillende
styling toe te passen. Vanuit een tranparante sfeer (zie boven)

Via een barokke uitstraling naar een zwaar aangezette
theatrale sfeer (zie onder). Je ziet dat je vanuit hetzelfde
thema geheel verschillende beelden kan creeeren.

Ik word persoonlijk altijd erg blij van

Tuesday, February 3, 2009

Kleine stijging huizenprijzen in december 2008

Het CBS meldt dat de prijs voor een verkochte bestaande woning is in december met 0,2% gestegen. In november zakte de prijs nog met 0,9%. 1 jaar geleden lagen de prijzen in december 1,6% hoger.

Deze cijfers geven echter geen actueel beeld van de huizenmarkt, dit betreft nog veelal ‘oude’ transacties die in augustus of september hebben plaats gevonden.

Duidelijker beeld
Een beter beeld van de actuele situatie in de huizenmarkt kan men beter kijken naar de cijfers van voorlopige koopcontracten. Deze gegevens hanteert de NVM om een kwartaalrapportage samen te stellen. Zij meldden een prijsdaling van 2.5% in het laatste kwartaal van 2008, voor het totale overzicht van 2008 kwam de NVM op een daling van 1,8%

Meer huizen verkocht dan in november
Het CBS meldt ook dat het aantal transacties met 45% is gestegen ten opzichte van november (16.800 huizen). Dit lijkt een jaarlijks patroon te zijn, daar er in december traditioneel meer woningen verkocht worden.