Sunday, July 17, 2011

14 t/m 17 juli: nieuwe ramen en vloer

Op 14 juli kwamen de glazenzetters. We laten namelijk alle ramen vervangen, behalve die van de zolder, de tuindeuren (al dubbelglas) en het voorportaal (wordt later nog aangepakt). Omdat het die dag non-stop regende en hard waaide, vroegen we ons wel af of ze nog zouden komen; maar die mannen laten zich niet zomaar door het weer tegenhouden. Zo hadden ze een steiger met doeken geplaatst, zodat ze minder last hadden van het slechte weer (en zodat onze mooie bamboevloer niet nat zou regenen).

In de middag moesten ze wel stoppen - de wind werd toen erger - maar toen waren er al aardig wat ramen vervangen. Op vrijdag kwamen er timmermannen om nog wat ramen te vervangen: alle houten tussenschotjes worden verwijderd en er worden grotere ramen teruggeplaatst. Komende week moet de rest nog gebeuren.

Oude ramen verwijderen
Oude ramen eruit (woonkamer). Zowel links als rechts van het grote raam zie je zo'n tussenschotje, dat we weg laten halen. De schotjes waren bedoeld om te ventileren, maar ze isoleren voor geen meter. De ventilatie gebeurt nu met schuifjes boven de zijramen.

Nieuwe ramen erin (woonkamer)
Nieuwe ramen erin (woonkamer)

Nieuwe ramen in de woonkamer
Eindresultaat in de woonkamer

Zelf aan de slag: laminaatvloer plaatsen
Op zondag 17 juli hebben we (of eigenlijk: Wouter) de laminaatvloer in de tweede slaapkamer geplaatst. We waren bang dat we een deel van de vloer in de overloop los zouden moeten halen om alles goed aan te laten sluiten (nadeel van als je geen drempels meer hebt!), maar het is helemaal goed gekomen. Wouter heeft de vloer 'verkeerd om' gelegd, waardoor je de ene plank onder de andere moet leggen, maar dat ging verbazingwekkend goed. De kamer ziet er nu in één keer een stuk beter uit! Nu nog de houten wand verven (die is nog donkerbruin), behangen, plintjes plaatsen... En dan wordt 't echt wat. :)

Tineke zou helpen met de vloer leggen, maar Wouter redde 't prima in z'n eentje. Zij heeft af en toe geassisteerd en heeft stootrandjes op de inbouwkastdeuren geplakt. We hadden ze al eens geplakt (de randjes hadden hun eigen stickers), maar ze vielen er zo weer af... Dit keer met lijm gedaan, dat moet beter houden. Daarnaast heeft ze weer wat behang verwijderd in de tweede slaapkamer. Dat komt er in kleine stukjes af, echt een rotklusje dat je niet in 1 keer redt.

Nog een beetje behang verwijderen...
Behang verwijderen in de tweede slaapkamer. Nog een klein stukje te gaan...

Nieuwe vloer in slaapkamer 2
De laminaatvloer in de tweede slaapkamer.

No comments:

Post a Comment