Wednesday, April 14, 2010

Porch (2)

Het tweede deel van de porch kan nu gemaakt worden. Dat deel is nogal gepriegel maar maakt wel veel detail in het huis. Zorg er allereerst voor dat alle delen van de porch die er nu staan en ook alle delen van de voorgevel goed gekit zijn en gestuct, later kun je er niet meer bij.

Dan kan eerst het porch hek gemaakt worden, dat is een beetje pietluttig maar een mooi hekje heeft randjes die gegolfd zijn. Al deze delen worden meteen in de grondverf gezet en dan afgelakt. Het is dan flink schuren en vijlen geblazen om alles goed te laten passen.

Vervolgens kunnen de ondersteunende delen aan het hekje gemaakt worden, die moeten er zijn omdat anders het dak van de porch te weinig ondersteunig heeft. Ook worden er hoek ornamentjes gemaakt. Het is belangrijk dit allemaal nadat het in de grondverf staat meteen af te lakken want later lukt dat niet meer.

Daarna kan de dakconstructie gemaakt worden, dit moet ook allemaal in de grondverf en afgelakt. Hier moet echt de tijd genomen worden om goed te vijlen want anders wordt het dak scheef, het moet geheel op de constructie leunen. Als het maar op een deel van de constructie leunt dan wordt het te zwaar.



Foto 1: close up van de porch constructie

Het dakje zelf hoeft niet afgelakt te worden, op een later tijdstip komen hier nog dakpannetjes op. Dus grondverf is voldoende. Ook hier, neem de tijd om te schuren en te vijlen, anders wordt de hele porch gammel en ontstaan er flinke kieren. Het dak moet gewoon precies passen.



Foto 2: het dakje van de porch


Foto 3: de gehele porch

No comments:

Post a Comment