Tuesday, April 13, 2010

Porch

Nu de basis constructie af is kunnen we aan de details beginnen, het eerste detail is de basis van de porch. Naast het feit dat zo'n porch natuurlijk gewoon leuk is geeft het het huis ook meer stabiliteit.
Het is belangrijk de stukken van de porch meteen al in de lak te zetten omdat de onderkant een raamwerk constructie krijgt, het is onmogelijk om daar in een later stadium nog bij te kunnen. Deze raamwerk constructie heeft tot doel het vocht onder het huis te verminderen en dus ventilatie te maken. Anders zou de bodem van het huis (het echte bestaande huis) kunnen gaan rotten.


Als alle delen in de grondverf zijn gezet en afgelakt zijn kan de porch worden geplaatst, het is ook hier belangrijk goed te vijlen en te schuren want als de porch niet waterpas is krijg je een wiebel-huis.







foto 1, 2 en 3: de porch is geplaatst

Nu is de tijd daar om al flinke delen te stucken. De kieren in zowel de schuine delen van de porch alsmede de kieren in de niet 90 graden geplaatste delen van het huis kunnen nu opgevuld worden. Dit moet netjes gebeuren want anders wordt schilderen op het eind een groot probleem. Ook de bevestingingsstukjes van de porch dienen als ze uitsteken bijgevijld te worden en als ze net niet uitsteken bij gevuld te worden zodat de porch recht te liggen komt.

No comments:

Post a Comment