Monday, March 3, 2008

Keukenverkopers zijn niet uw vrienden

Keukenverkopers, Meubelverkopers, Autoverkopers ze hebben allemaal hetzelfde doel: zoveel mogelijk verkopen. Waarom? Omdat ze per vaak per verkochte keuken provisie ontvangen.

Als naive koper wordt je al snel overrompeld door de gelikte trucs van deze verkopers. Op het moment dat je bekend met de aanpak van verkopers herken je al heel snel de aanpak die ze hanteren.

Hieronder een lijstje van de trucs die de keukenverkopers kunnen hanteren om u een keuken aan te smeren.

1) Ze zullen zich zo symphatiek mogelijk richting u opstellen, u hebt het idee een goede en speciale behandeling te ontvangen. Uiteindelijk bent een wandelende portemonnee en zal deze verkopen proberen u een zo duur mogelijke keuken aan te smeren.

2) Keukenverkopers bieden altijd korting, er zit een enorme marge op keukens en de verkopers zullen al altijd een behoorlijke korting bieden om u over de streep te trekken. Ze zullen altijd zeggen dat de korting eenmalig is en even op een andere plek overleggen met zijn manager om u nog meer het idee te geven dat u speciaal bent en dat niemand anders een dergelijke korting ontvangt. Dat is niet zo, een dergelijke truuc wordt bij iedereen uitgevoerd.

3) Keukenverkopers zullen ook altijd uw budget willen weten, uiteraard wilt u minder uitgeven dan u maximaal te besteden hebt, maar de verkopers gaan hun best doen om zoveel mogelijk provisie aan u te verdienen. De verkoper zal ook proberen de meest dominante partij proberen te beinvloeden.

4) Extra’s worden ook veel gebruikt in folders en reclame’s om u te lokken, laat u hierdoor niet foppen. Het betreft vaak goedkope dingen waar u eigenlijk niets aan heeft. Vraag uzelf af, als ze zoveel kunnen weggeven hoeveel verdienen ze dan wel niet op een keuken.

5) Op het moment dat u te kennen hebt gegeven dat u interesse hebt in de keuken, zal de verkoper u onder druk proberen te zetten. Zinnetjes “De aanbieding is alleen vandaag geldig”, zullen de revue passeren. De sfeer van gesprek kan ook omslaan, waardoor je je bijna gedwongen voelt om de keuken te kopen. Laat je niet intimideren, zolang u niets tekent is er werkelijk niets wat u aan de keuken bindt.

Wees alert op de bovenstaande zaken en bezoek meerdere zaken indien u van plan uw keuken bij een dergelijke zaak aan te schaffen. Bespreek goed met uw partner dat u enkel gaat informeren en maak goed afspraken over dat u niet direct een beslissing gaat nemen.

Controleer goed de offerte voordat u tekent en vergelijk zeker een aantal offertes. Bekijk goed wat u nodig hebt in uw keuken en laat u geen onnodige zaken aansmeren. Informeer goed naar de specificaties van de keuken wat betreft luchtafvoer, decibel en energieverbruik dat kan verassingen in een later stadium voorkomen.

Als u tijd heeft, en u bent zelf een beetje handig overweeg dan op zijn minst om zelf de keuken te plaatsen en de onderdelen los bij elkaar te shoppen. Dan stopt u het grootste deel van de marge van de keukenverkoper in uw eigen zak, voor een leuke vakantie of iets anders!

No comments:

Post a Comment