Thursday, March 11, 2010

Basis constructie van het huis 2

Nadat de eerste delen gedroogd zijn is het tijd de volgende delen klaar te maken, flink te schuren en in de grondverf te zetten. Zorg dat alles goed in de grondverf staat en dat alles fatsoenlijk geschuurd is, anders krijg je later problemen.

Als eerste is het belangrijk het ondersteunende deel voor de vloer op de begane grond te verlijmen, hier ook weer let op dat alles goed past, eerst droog passen, dan bij vijlen en dan pas plakken!



Foto 1: beneden: het ondersteundende deel voor de vloer voor de begane grond

Vervolgens moet de vloer van de tweede verdieping in het huis, dat lijkt onlogisch omdat deze dan erg weinig ondersteund wordt maar dit is toch echt de meest handige manier.







Foto's 2, 3 en 4: de vloer voor de tweede verdieping.

Deze vloer zit dus vast aan zowel een van de voordelen van het huis alsmede aan het ondersteunende deel voor het dak. Dit is vrij moeilijk in elkaar te krijgen omdat dit in elkaar geschoven moet worden. Voorzichtig vijlen dus, te veel vijlen veroorzaakt een instabiele constructie, te weinig vijlen zorgt dat het niet past. Het grote gat in de vloer, dat hoort, hier zal later de trap komen.
Hierna kan er een tweede ondersteunend deel voor het dak verlijmd worden, zo wordt ook te zien dat het dak zal verspringen.





Foto's: 5 en 6: de tweede ondersteuning voor het dak en de linker zijmuur zijn verlijmd

Tot slot kan de linker zijmuur verlijmd worden, ook hier zit een gat, en dat gat zal later de open haard worden, er zal ook een schoorsteen komen.

No comments:

Post a Comment