Thursday, March 11, 2010

Basis contructie van het huis

Na veel geschuur en gepriegel met kozijnen is nu al een basis constructie van het huis gemaakt. Het huis gaat twee verdiepingen hebben en een verspringend dak. Dat wil zeggen, over de ene helft van het huis loopt het dak in noordelijke richting en over de andere helft van het huis loopt het dak in oostelijke richting.
Het is ook belangrijk te weten dat het huis een porch krijgt, dus de vloer van het huis staat niet op de grond, maar hangt erboven. Dat was in die tijd een hele normale bouwconstructie in de VS, zeker omdat er dan minder fundering gegraven hoefde te worden.





Op de foto's hierboven is dus te zien dat er drie delen van de constructie verlijmd zijn. De vloer van de begane grond, een van de voorkant delen van het huis (namelijk het deel waar later de voordeur zal komen en een ondersteunend deel voor de dakconstructie.
Het is belangrijk om de lijm goed te laten drogen maar nog belangrijker is om ervoor te zorgen dat alles goed past. Als een stuk scheef zit dan wordt het hele huis scheef en gammel, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Pas dus eerst alles droog (zonder lijm) en vijl dan bij totdat het precies past. Dit vergt een beetje geduld maar dat hoort erbij.

No comments:

Post a Comment