Saturday, March 6, 2010

Raamconstructies

Na heel erg lang raamkozijnen, vensterbanken, nog meer kozijnen en ornamenten geschuurd te hebben kunnen deze in de grondverf. Ook zijn ze al afgelakt. Het huis heeft 4 half ronde raampjes, deze zijn relatief simpel omdat zij alleen binnen en buiten een kozijn hebben. Verder zijn er 4 balkondeuren, waar al glas in zit. Ook deze deuren hebben een binnen en een buiten kozijn. De voordeur heeft ook een binnen en een buitenkozijn maar de deur zelf bestaat uit twee delen met ornamenten en glas ertussen.


Foto 1: De muren staan nog in de grondverf en de eerste delen van de raamkozijnen worden verlijmd.


Foto 2: De raamkozijnen worden afgelakt

Verder zijn er 2 keuken ramen, dit zijn standaard simpele ramen, dus met een kozijn binnen en buiten, een vensterbank binnen en buiten en een onderplank, zoals dat in oude huizen bestond. De schuiframen, dat zijn er 7, zijn bewerkelijker, de constructie moet passen. Voor degenen die dit model ook willen maken: neem de tijd om goed te vijlen zodat de binnenkozijnen in de buitenkozijnen passen zonder scheuren of kieren te vertonen. De constructie voor deze ramen is nagenoeg af maar er moeten nog ornamenten gemaakt worden om het huis uitstraling te geven. Uiteindelijk zal dit neerkomen op 16 onderdelen per raam. Dit maakt dus een hele lange zit, die in het begin weinig resultaat lijkt op te leveren. Toch maken op het eind de details het huis.


Foto 3: De raamconstructie zit vast maar de ornamenten moeten nog gedaan worden.


Foto 4: Close up van een raamconstructie met schuifraam zonder ornamenten.

De onderdelen (de muren dus) waarop de raamconstructies en de deurposten bevestigd zijn staan overigens nog steeds in de grondverf, dus de kleurhiervan zal aangepast worden op een later tijdstip.

No comments:

Post a Comment