Wednesday, May 18, 2011

18 mei: de deadline nadert (en een beetje tegenslag)

Het zat op woensdag 18 mei niet erg mee. Het begon al met de bezorger van de inbouwkast, die een half uur eerder bij het huis stond dan Tineke had verwacht (ze was toen nog in Utrecht). Gelukkig moest hij ook nog pakketten in Zeist bezorgen, zodat ze daarna weer tegelijk aankwamen bij het Bunnikhuis. We willen dit weekend de inbouwkast in de slaapkamer plaatsen. We zijn héél benieuwd hoe dat eruit gaat zien. :)

Kookplaat
Daarna belde Tineke (op verzoek van Wouter) met Keukencentrum Tiel. De keuken ziet er prachtig uit, maar er mist nog iets belangrijks: de kookplaat. De medewerker vertelde me dat er een leveringsprobleem is bij de leverancier (Atag?). De verwachting is dat de plaat volgende week wordt geleverd, maar ze konden me daar helaas geen garantie voor geven. Hun 'plan b' is dat we een ouder model nemen, dat er precies hetzelfde uitziet, maar zonder thermische beveiliging. Wouter wil dat echter niet, het is toch een stukje minder veilig dan. Hm...

Tegels in de keuken
's Middags ging Machiel in de keuken aan de slag met de tegels. Eerst goed kijken hoe we de tegels willen hebben... en dan erachter komen dat we tegels te kort komen! Tineke kon toen weer bellen met de tegelzaak (Tegeldrome) om tegels te bestellen... die pas volgende week vrijdag geleverd worden. Zucht! Waarschijnlijk ligt er dus nog geen vloer in de keuken als we zijn verhuisd. Op zich geen ramp, maar toch een beetje jammer (en onze eigen schuld, blijkbaar hebben we misgerekend).

Gelukkig kan Machiel wel aan de slag met de wandtegels in de keuken en liggen er nog een paar kleine klussen. Nu maar hopen dat hij begin juni tijd kan vrijmaken om onze vloer alsnog te tegelen (hij heeft ook andere klussen bij andere mensen te doen).

Verf
On the bright side: boven is het verfwerk op de overloop bijna klaar. Een derde laag op het kozijn en de verwarming... Nu nog met hoogglans twee lagen over de rest van het kozijn, en dan is het klaar! Maar er wacht straks belangrijker verfwerk: de stukadoor komt a.s. vrijdag langs om het badkamerplafond, de gang en de koof in de woonkamer te stuken.

Baby's
Wat trouwens ook heel leuk is: het oude vogelhuisje op de oostmuur van het huis blijkt bewoond te zijn! Een stel pimpelmezen heeft er een nestje! Ze vliegen elke dag af en aan met hapjes. :)

Vorige week
Wat is er eigenlijk vorige week gebeurd? Toen is o.a. de cv-ketel (combi) geïnstalleerd, heeft Wouter meer elektra geplaatst (denk aan de stopcontacten, lichtknoppen en dimmers), en heeft Tineke (ook met Wouters hulp) wederom geverfd. We hebben geen foto's gemaakt, misschien komend weekend weer. Verder groeit de stapel verhuisdozen op zolder, we nemen af en toe alvast wat mee naar Bunnik.

No comments:

Post a Comment