Wednesday, April 13, 2011

13 april: stukadoors, elektricien, klusjesman... Drukte!

Deze woensdag was het druk in huize Bunnik! We waren vroeg ter plaatse en ontmoetten meteen Frank, de elektricien. Hij heeft vandaag de nieuwe groepenkast geplaatst.

Nieuwe groepenkast

De grote make-over van de woonkamer: stuken
Al snel daarna kwamen twee stukadoors binnen. Ze startten die ochtend met het insmeren van de muren en plafond met voorstrijk. Een paar uur later zouden ze terugkomen en alvast twee wanden van de woonkamer strak stuken. Het resultaat voelt nu al als een enorme verbetering!

Stukadoors in actie

Strakke muur in woonkamer

Badkamer: vloerverwarming en de eerste vloertegels geplaatst
Machiel was druk bezig in de badkamer, waar hij de elektrische vloerverwarming en een aantal vloertegels heeft geplaatst. We kwamen erachter dat we (door extra snijverlies) tegels tekort kwamen, dus Wouter en Tineke gingen naar de bouwmarkt voor extra tegels. Helaas bleken er tegels van een nieuwe leverancier te zijn: ze lijken heel veel op 'onze' tegels, op een klein tintverschil na. Hopelijk valt het niet teveel op!

Vloerverwarming in badkamer

Slaapkamer: bikken, bikken, bikken... muurtje!
Tineke was van plan om in de slaapkamer gaten van de bruine muur te vullen, zodat het later geverfd kan worden. Bij het verwijderen van de plinten, kwam er een stukje verf los. Wouter haalde het los... en er kwam meer verf los... en nog meer... Het leek wel behang! Je kon met een plamuurmes hele stukken loshalen! We besloten dat het te erg was om te negeren, dus gingen we aan de slag met het loshalen van alle verf. Het grootste deel ging makkelijk los, behalve aan de boven- en onderkant van de muur. Bijna de hele muur is nu kaal, nog maar een klein stukje (dat moet komend weekend wel lukken).

Wouter heeft ook de muur met gipsplaten dichtgemaakt. Dit wordt de achterwand van onze inbouwkast. 

Verf losbikken

Gipswand in slaapkamer

No comments:

Post a Comment