Sunday, April 3, 2011

Weekend: slaapkamers

Wouter heeft dit weekend de voorbereidingen getroffen om weer een muur tussen de twee grootste slaapkamers te maken. Hij heeft het deurkozijn van de ene slaapkamer iets verplaatst (en een muur ingekort), zodat onze inbouwkast diep genoeg (>60 cm) kan worden. Vervolgens heeft hij staanders geplaatst tussen de twee slaapkamers en de gang. We hebben besloten om toch geen gangkast terug te plaatsen, maar de ruimte voluit voor onze kast te benutten.

Muur tussen de twee slaapkamers
Het resultaat van een weekend (precisie)werk: de muur tussen de slaapkamers komt terug.

Op zaterdagmiddag zijn we naar de bouwmarkt gegaan om tuin- en klusspullen te halen. Bovendien hebben we de keukentegels besteld! Het is inderdaad de grijze tegel geworden, waar we het een aantal blogs terug al over hadden. Tineke heeft vervolgens de middag besteed aan het uitsteken van paardenbloemen in de tuin... De Magnolia is nu aan het bloeien, heel mooi!

Op zondag heeft Wouter het voorbereidende werk voor de slaapkamermuur afgemaakt. Komende week kan hij beginnen met het plaatsen van gipsplaten. Ook heeft hij een paar trapleuningen verwijderd en een plint op de muur tussen de 1e en zolder geplaatst. Tot daar kan de stucadoor stucen (als hij de muur t/m zolder pakt, wordt het een duurdere grap).

Tineke heeft een paar drempels uit deurkozijnen gehaald op de 1e (met zaag, beitel en hamer). We willen de vloer mooi door laten lopen. Ook heeft ze maar eens de trappen gepoetst (heel veel stof en gruis verwijderd) en met de plumeau het huis doorgegaan (spinnen! spinnenwebben!). Het huis is erg stoffig, maar vanaf vandaag een stukje minder. :)

Drempels weghalen
Twee drempels weg, oogt meteen een stuk beter. De twee drempels van de slaapkamers volgen later.

No comments:

Post a Comment