Wednesday, April 20, 2011

16/17 april: muur-niet-glad en verfhulp

Op zaterdag 16 april kwamen de stukadoors hun werk afmaken: het plafond werd die dag gestuukt. De woonkamer ziet er nu mooi strak uit en we kunnen in het Paasweekend beginnen met verven.

Stukwerk aan het drogen

Omdat de stukadoors op de begane grond druk bezig waren, gingen wij aan het klussen op de eerste verdieping. Behang losgetrokken in de tweede slaapkamer (helaas is er nog een stukje in de hoek dat millimeter voor millimeter loskomt). We gingen naar de bouwmarkt om o.a. Muurglad te halen, een spul dat de muur in de slaapkamer mooi glad zou moeten maken. Helaas bleek het spul sneller te drogen dan verwacht én kwamen er stukjes van de muur (ondanks de fixeer) los, dus de muur was nog minder glad dan daarvoor! :(

Wouter brengt Muurglad aan
Wouter brengt Muurglad aan...

Op zondag maakten we ons werk rond de niet-gladde muur verder af. Schuren met de schuurmachine hielp, maar echt mooi glad zal het niet worden. Carla en Marije kwamen langs om ons te helpen met klussen. We lieten hen de verwarming wit spuiten en de bruine wand rond het raam wit verven (eerste laag). Wat knapte dat al op! Wouter vulde de kieren tussen de gipsplaten van de slaapkamermuur. Verder hebben we die dag de woonkamer geveegd en gepoetst om de viezigheid van het stukwerk weg te krijgen. Het is weer een stuk minder stoffig beneden.

Onze verfhulp in actie

No comments:

Post a Comment