Sunday, April 10, 2011

9/10 april: opruimen in de woonkamer en 4 stappen in het gras

Omdat de stukadoor deze week begint met het stuken van de woonkamer en keuken (en het trapgat tot de zolder), hadden we een deadline. Dit weekend stond daarom in het teken van het opruimen en schoonmaken van de woonkamer. Daarnaast gingen we verder met de slaapkamer, maar ook de tuin zag weer actie.

Woonkamer
Tineke heeft het bovenstuk van de kachelpijp zwart gespoten en Wouter heeft de muren vrij gemaakt van de ophangsystemen van de verwarmingen. Op zondag heeft Wouter de tegels van de vensterbank deels afgezaagd, later zullen we daar een nieuwe vensterbank overheen bouwen. Dit leverde veel stof op, maar dat kwam ook weer mooi uit: we hebben 's middags geveegd en stofgezogen. De woonkamer is nu  bijna klaar om gestukt te worden! Wouter heeft van de zoldertrap de treden, die vlak langs de muur lopen, al verwijderd. De treden van de benedentrap moeten ook grotendeels losgehaald worden, anders kan de stukadoor niet goed bij die muur. Gelukkig ging het verwijderen van de treden makkelijk.

Kachelpijpaansluiting zwart gespoten

Slaapkamer: plafond geverfd en muur geïsoleerd
In de 'masterbedroom' heeft Tineke het plafond (met hulp van haar moeder, die de randjes schilderde) geverfd. Op zondag was ze nog niet tevreden met het resultaat, dus deed ze er een tweede laag overheen. Wouter heeft de muur tussen de twee slaapkamers geïsoleerd. Ook heeft hij gipsplaten geplaatst tussen de gang en de slaapkamer. Later gaan we een inbouwkast plaatsen in deze nis.

Muur tussen slaapkamers isoleren

Muurtje in de gang (1e verdieping)

Tuin: gras verticuteren, zaaien, kalk en mest strooien
Tineke's moeder ging op zaterdag flink aan de slag in de tuin, waar ze o.a. een begin maakte met het verticuteren van het grasveld. Dit bleek erg zwaar werk te zijn: er groeit ontzettend veel mos in het veldje. Zij en Wouter wisten zaterdag een derde van het veld te verticuteren. Op zondag wisten Wouter en Tineke de verticuteerklus af te maken, waarna Tineke het veld inzaaide (veel kale plekken waar mos had gezeten) en kalk en mest strooide. Nu hopen dat het nieuwe gras goed gaat groeien!

Berg mos
Het resultaat van het verticuleren: een berg mos. Overigens ligt er onder het mos een stapel takken, dus het lijkt meer dan het is. Al het is nog steeds veel!

No comments:

Post a Comment