Tuesday, April 26, 2011

25/26 april: nog meer verf in de woonkamer

Op Tweede Paasdag kwamen Rian, Maarten en Susanne 's middags langs om te komen helpen. Wij besloten de ochtend te besteden aan het schoonmaken en het verven van de laatste wand in de woonkamer. We hadden gekozen voor de kleur Parel van VT Wonen. In het boekje zag dat er als een mooie warme grijstint uit. Echter, toen we het uiteindelijk op de muur hadden, bleek het toch wel erg paars (zeg maar lila) te zijn!

Muur werd iets paarser dan verwacht
Hm, in het boekje is de kleur toch iets anders dan op onze muur.

Paarse muur
De lila muur (op de foto is de kleur een stuk slechter te zien dan in het echt).

We lieten de muur een beetje teleurgesteld drogen en gingen verder met andere klussen. Tineke heeft de slaapkamermuur (de 'ambachtelijke' muur) een tweede laag verf gegeven. Die muur is nu eindelijk klaar! Wouter heeft met zijn moeder, broer en zus de kozijnen in de woonkamer een eerste grondlaag gegeven (na grondig schuren en schoonmaken natuurlijk). Weer een paar bruine jaren '70 kozijnen minder. :)

26 april: doorgaan met klussen
We hebben deze week vrij genomen om rustig door te kunnen klussen, met de deadline van de levering van de keuken (volgende week) in ons achterhoofd. Op de 26e ging Wouter 's ochtends in zijn eentje naar Bunnik om o.a. de kozijnen te plamuren. Tineke ontving namelijk in Utrecht iemand van een verhuisbedrijf voor een offerte (we laten de grote, zware dingen verhuizen; de rest doen we zelf).

's Middags gingen ze samen (voor de zovéélste keer) naar de Hornbach voor spullen en o.a. andere verf voor de 'paarse' muur. Dit keer kozen we voor een koelere grijstint, in de hoop dat dat niet paars gaat ogen. De eerste laag ziet er goed uit, maar een extra laag is wel nodig (en het lijkt nog een beetje paars, vooral aan de zuidkant van de woning).

Nu een grijze muur (of toch nog ietsje paars?)
Nu een grijze wand!

Machiel, onze klusjesman, was ondertussen lekker bezig in de badkamer. De radiator hangt inmiddels (nog niet aangesloten) en ook het badkamermeubel hangt al deels aan de muur!

Radiator hangt (badkamer)
De radiator.

Op de 27e nemen we een dagje vrij van klussen om bij te komen, te ontspannen, en andere zaken te regelen (zoals dat we hoognodig allebei naar de kapper moeten). 

No comments:

Post a Comment